Volledig scherm
© Shutterstock

Lokale omroep Buren en Culemborg is nieuw en toch weer niet

MAURIK - Buren en Culemborg krijgen een nieuwe, maar vertrouwde omroep. Burgemeester en wethouders willen een positief advies over SPO-BCVW uitbrengen. Deze organisatie is gevormd uit een fusie van de omroepen SRC FM en RTV Betuwe; de laatste zond al uit in Buren, de eerste in Culemborg. 

Omdat er een nieuwe organisatie is ontstaan, moet er een nieuwe aanvraag gedaan worden richting het Commissariaat voor de Media. De gemeenteraad besluit begin maart welk advies er wordt gegeven. De Stichting Publieke Omroep Buren, Culemborg, Vijfheerenlanden en West Betuwe is de nieuwe streekomroep voor de vier gemeenten.

Positief advies

De omroep is ook de enige die een aanvraag heeft gedaan om in Buren te mogen uitzenden. Eerder had RegioTV Tiel aangegeven interesse te hebben in uitbreiding met Buren, maar deze heeft uiteindelijk geen aanvraag gedaan. 

Volgens burgemeester en wethouders voldoet de omroep aan de eisen in de Mediawet en zou er daarom een positief advies gegeven moeten worden. Volgens de begroting betaalt Buren 7.500 euro per jaar aan de lokale omroep. Dat komt niet uit de eigen kas: gemeenten krijgen geld van de rijksoverheid om te besteden aan de lokale omroep in hun gebied. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland