Volledig scherm
De ontsnapte stier op een terrein aan de Edisonring in Dodewaard. © Anne Kregting

Loslopende stier neergeschoten in Dodewaard

DODEWAARD - Een stier die vrijdagmiddag rondwandelde over het industrieterrein langs de A15 in Dodewaard, is neergeschoten. Dat meldt ooggetuige Anne Kregting. Het dier liep op een bedrijfsterrein van Wassenburg Medical Services aan de Edisonring.

„De stier liep hier inderdaad een tijdje heen en weer. Het beest liep op het terrein aan de Edisonstraat 4, daar was de stier ook ingesloten”, vertelt een medewerker van Wassenburg, die met zijn collega's de wandeling van het dier een tijdje heeft bekeken. „Maar het duurde nogal, dus op een gegeven moment zijn we weer aan het werk gegaan.”

Van wie?
Het is onduidelijk aan wie de stier toebehoort: slachterij Dutch Meat Company (het voormalige Van Hattem) ontkent dat het dier bij hen is weggelopen. Ook Vleeshandel Van den Berg, eveneens op het industrieterrein, weet niet waar de stier vandaan komt. „Bij ons komen alleen geslachte runderen binnen, dus hij kan niet bij ons zijn weggelopen”, licht een medewerker van het bedrijf toe.

Politie
Navraag bij de politie brengt eveneens geen duidelijkheid. „Als het dier niet voor verkeershinder heeft gezorgd, zijn wij hoogstwaarschijnlijk niet betrokken geweest”, meldt een woordvoerder. Wie het dier heeft neergeschoten is niet bekend.

Weet u van wie de stier is? Stuur dan een e-mail naar online@gelderlander.nl

Rivierenland