Volledig scherm
De rode tractor viel door nog onbekende oorzaak in het water. De bestuurder kwam klem te zitten. © GinoPress

Man klem onder mini-tractor in sloot in Dodewaard

DODEWAARD - Een man in Dodewaard is vrijdagmorgen klem komen te zitten onder een kleine tractor toen hij met voertuig en al in de sloot langs de Boelenhamsestraat was gevallen. Volgens de brandweer heeft het slachtoffer zo'n 15 minuten klem gezeten. Hij is niet in levensgevaar geweest.

Opgeroepen ambulancepersoneel heeft de man ter plekke nagekeken. Hij bleek niet gewond te zijn geraakt, wel was zijn lichaamstemperatuur iets gedaald doordat hij enige tijd in het water had gelegen.

Locatie
Volgens de officier van dienst van de brandweer belde een omstander het noodnummer. De man bleef aan de lijn, zodoende kon hij de hulpdiensten naar de juiste plek leiden. Dat was maar goed ook, want er was enige onduidelijkheid over waar de tractor in het water was gevallen.

Lier
De brandweer is met twee voertuigen ter plaatse geweest. Een grote brandweerwagen uit Dodewaard en een team van de oppervlaktewater reddingsdienst uit Ophemert. Bij de sloot is de tractor met een lier iets omhoog getrokken. Hierdoor kon de man onder het voertuig vandaan komen.

Nadat het slachtoffer gered was heeft een berger de tractor uit de sloot gehaald.

Rivierenland