Volledig scherm
Er wordt voortaan minder gemaaid in Neder-Betuwe © Eveline Van Elk

Minder maaien in bermen Neder-Betuwe

OPHEUSDEN - Er moeten meer vlinders, wilde bijen en kevers komen in de Neder-Betuwse bermen. Om dat te bereiken gaan gemeente en Avri de bermen vanaf nu minder intensief maaien. Zodat er meer variatie aan planten komt.

Dit experiment moet leiden tot meer biodiversiteit in de bermen, zegt wethouder Stefan van Someren: ,,Samen met een heleboel initiatieven van inwoners en ondernemers zorgen we voor een nog groener Neder-Betuwe. Door veel te maaien is er weinig variatie in planten en bloemen. Hierdoor vinden insecten zoals vlinders, (wilde) bijen en kevers weinig voedsel.’’ 

De gemeente houdt wel nauwlettend in de gaten dat de plantengroei niet zo weelderig wordt dat de verkeersveiligheid in het geding komt. Elke berm wordt minimaal één keer per jaar gemaaid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland