Volledig scherm
Blijdschap rond de nieuwe Swobrik-bus © Gemeente Neder-Betuwe/3Jet Fotografie

Mindervalidenvervoer Neder-Betuwe razend populair

KESTEREN - Het vervoer van ouderen en mindervaliden in de gemeente Neder-Betuwe is razend populair. De twee busjes, Swobrik in Kesteren en Klaartje in Ochten, rijden samen jaarlijks een ton op de teller erbij.

Vandaar dat het logisch is dat na zes jaar trouwe dienst, en 300.000 kilometer, de oude Swobrik is vervangen door een nieuwe, Swobrik 7. ,,En over een paar maanden rijdt de achtste Klaartje rond. Klaartje is al in 1985 begonnen”, zegt bestuurslid Rina Kuenen van de stichting achter de busjes.

Vrijwilligers

Zo'n vijftig vrijwillige chauffeurs, en vrijwilligers die elke dag tussen 9 en 11 uur de reserveringstelefoon (Swobrik 0488-482643 of Klaartje 06-42251447) opnemen, zorgen er voor dat mensen uit de hele gemeente Neder-Betuwe in een straal binnen 25 kilometer weggebracht en opgehaald worden. Kuenen: ,,De bussen hebben een lift om mensen in een rolstoel te kunnen vervoeren.’’

Sponsors

Bij Van Leeuwen Auto’s in Kesteren kreeg Swobrik-coördinator Huib Kwint de sleutels van de nieuwe bus. De busjes kunnen rijden dankzij sponsors, de gemeente en de kleine vergoeding die klanten betalen voor de ritten die ze maken. Wethouder Herma van Dijkhuizen roemde bij de ingebruikname van de nieuwe bus vooral de onmisbare inbreng van de vrijwilligers.

Rivierenland