Volledig scherm
Laura Mukrab: „Mijn moeder mag alles vergeten, maar niet dat ik van haar hou.” © Raphaël Drent

Moeder die dementerenden verzorgde nu zelf dement (video)

ECHTELD - Laura Mukrab-'t Hoen uit Echteld heeft een cd gemaakt met een lied voor haar jong dementerende moeder. „Ze is van verzorgende van dementerenden nu zelf dement geworden. Al beseft ze dat niet.”

Hugo Borst, columnist in deze krant en uitgegroeid tot landelijk pleitbezorger voor een beter lot van dementerende ouderen in verpleeghuizen, hoorde Laura Mukrab haar lied Je mag alles vergeten zingen bij een Alzheimer Café in Barendrecht: „Hij vond het mooi.”

Verdriet
Laura heeft het verdriet over haar inmiddels 63-jarige moeder Ineke verwoord in het lied. „Het liedje is opgenomen in de studio van Arnold Mühren van The Cats in Volendam, met Jody Pijper en Lodewijk van Gorp die meezingen voor de backing vocals. Iedereen weet: de winst gaat naar Alzheimer Nederland.”

Deze stichting steunt Laura in haar missie om lotgenoten te steunen en meer aandacht te vragen voor jonge dementie.

Een uitgebreid interview met Laura is te lezen in De Gelderlander, editie Rivierenland, van 30 november, als e-paper verkijgbaar via krant.gelderlander.nl

Bekijk hier de videoclip van het nummer Je mag alles vergeten.

'JE MAG ALLES VERGETEN' VRAAGT AANDACHT VOOR DEMENTIE Je mag alles vergeten, maar niet dat ik van je hou. Gebaseerd op deze zin schreef zangeres Laurah het nummer ‘Je Mag Alles Vergeten’. Dit lied brengt onder woorden wat veel mensen met dementie en hun omgeving voelen na het krijgen van die vreselijke diagnose. Laurahs moeder (63) kreeg op 60-jarige leeftijd te horen dat zij Alzheimer heeft. Deze ziekte maakt het leven van veel mensen kapot. Als artiest vond Laurah haar uitlaatklep in de muziek met als resultaat 'Je Mag Alles Vergeten'. Het nummer is opgenomen in Studio Arnold Mühren (Volendam) en diverse gerenommeerde muzikanten werkten eraan mee. Zo zongen Jody Pijper en Lodewijk van Gorp bijvoorbeeld de backing vocals in en verzorgde Frank van Essen de vioolpartij. Laurah lanceerde haar nummer op Wereld Alzheimer Dag, woensdag 21 september 2016. Zij wil met 'Je Mag Alles Vergeten' lotgenoten troosten en meer aandacht vragen voor (jong)dementie en Alzheimer. In dit korte filmpje krijg je alvast een voorproefje van het lied. Benieuwd naar ‘Je Mag Alles Vergeten’? Koop dan vandaag nog de cd van Laurah met dit prachtige nummer erop. De cd kost € 5,95 (excl. verzendkosten) en is te bestellen via Laurahs website: www.starzzfactory.com/laurah. Met de aankoop van de cd steunt u Alzheimer Nederland. Blijf op de hoogte van Laurah en volg haar op www.facebook.com/laurahmuziek. Copyright Video QSC-HC 2016 OVER LAURAH Al op jonge leeftijd wist de Rotterdamse Laurah (1984) wat haar roeping is: muziek, muziek en muziek! Veel grote artiesten krijgen hun liefde voor muziek met de paplepel ingegoten, Laurah niet. Deze dame heeft het allemaal ‘zelf’ gedaan. Ze startte met zangles op haar twaalfde en vanaf dat moment kreeg haar muzikale carrière meer vorm. Laurah zong in verschillende muziekinitiatieven; van muzikaal duo en voltallige band tot black gospelkoor en close harmonygroep. Die diversiteit past bij Laurah als mens. Haar muziek is one of a kind. Pakkende melodieën, rake teksten over het échte leven, bijzondere instrumentalen en een geslepen stem vol emotie. Met haar pure en eerlijke Nederlandstalige muziek weet Laurah mensen als geen ander te raken. Laurah is te boeken als zangeres en spreker. MEER INFORMATIE - www.starzzfactory.com/laurah - laurah@starzzfactory.com - 06 - 1499 4097 - Volg Laurah op www.facebook.com/laurahmuziek

Rivierenland