\Mohamed Attalab wil later ingenieur worden: hij is goed in Minecraft en rekenen.
Volledig scherm
\Mohamed Attalab wil later ingenieur worden: hij is goed in Minecraft en rekenen. © William Hoogteyling

Mohamed (8) is snel gewend op zijn nieuwe school: ‘Er zijn gelukkig veel kinderen die ik al ken’

kinderenKinderen hebben vaak een frisse blik op de wereld. Daarom vertellen kinderen uit Rivierenland over hun dromen, angsten en over hoe ze de toekomst zien. Mohamed Attalab wil later ingenieur worden, omdat hij goed is in Minecraft en rekenen.

 1. In de weer met een lasersnijmachine of VR-bril: TechExplore24 wil kinderen enthousiast maken voor techniek
  PREMIUM

  In de weer met een lasersnij­ma­chi­ne of VR-bril: TechExplo­re24 wil kinderen enthousi­ast maken voor techniek

  CULEMBORG/TIEL - Het ene groepje leerlingen staat met een VR-bril op ‘vlinders’ te vangen, het andere is heel geconcentreerd in de weer met een lasersnijmachine. Geloof het of niet, hier staan de techneuten van de toekomst. Welkom bij TechExplore24, het project dat Rivierenland-breed leerlingen uit zowel basis- als voortgezet onderwijs enthousiast wil maken voor de technische beroepen.
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’

Rivierenland