De Maneswaard, een stukje Wageningen aan de Betuwse zijde van de Rijn
Volledig scherm
PREMIUM
De Maneswaard, een stukje Wageningen aan de Betuwse zijde van de Rijn © Sven Menschel

Neder-Betuwe hoeft niet ‘op de koffie’ in Wageningen over toekomst van recreatieplas Maneswaard

OPHEUSDEN - Neder-Betuwe hoeft niet ‘op de koffie’ bij buurgemeente Wageningen om te gaan praten over hoe het verder moet met de waterplas Maneswaard. De gemeenteraad ziet weinig nut in het plan van de SGP om gemotoriseerd waterverkeer als jetski's daar mogelijk te maken.

5 reacties

 • Kapitein

  9 maanden geleden
  Het probleem is feitelijk ook niet dat daar speedboten en waterscooters komen, het probleem is dat ze zich daar niet gedragen en aan de geldende regels houden. Zoals niet harder dan 20km/u!!!Maar ja, een groot aantal gedraagt zich op de Nederrijn en in de haven van Wageningen ook al niet.Groot deel heeft geeneens een vaarbewijs bewijst het aantal bekeuringen toen er een keer WEL politie was. Toezicht en handhaving gemeente Wageningen!!! Maneswaard blijft nl nog zeker 8 jaar open voor overlast van waterscooters en speedboten die zich NIET gedragen.
 • AstrA1993

  9 maanden geleden
  Conclusie.....zoals Willem al zegt.....de buurman beslist dus  hoe jij jou tuintje inricht...!   het word hier steeds gekker in Nederland---regeltjes land...
 • Willem Overeem

  9 maanden geleden
  Artikel uberhaupt wel gelezen? Het is de SGP en CDA van de gemeente Neder-Betuwe die hier gemotoriseerd waterverkeer toe staan. De burgemeester van Wageningen is hier fel op tegen, en aangezien het Wagenings grondgebied is gaat het ook niet gebeuren.
 • Janneman

  9 maanden geleden
  Waarom gaan bootjes en zwemmers bij Het Eiland van Maurik dan wel samen? Wil iedereen even uit zijn eigen hokje komen en realistisch zonder kokervisie beslissen?
 • Ikwilgeenprik

  9 maanden geleden
  Daar zullen de betuwenaren blij mee zijn...kunnen ze niet meer rustig en veilig zwemmen...Wageningen wil af van de overlastgevers door ze bij de buren te parkeren.

Rivierenland