De Aldi in Ochten
Volledig scherm
De Aldi in Ochten © Margreet Terpstra/DG

Neder-Betuwe komt ondernemers tegemoet: winkels mogen ook ‘s nachts bevoorraad worden

OPHEUSDEN - Winkels in de gemeente Neder-Betuwe mogen ook later op de dag bevoorraad worden, supermarkten nu  ook 's nachts. Burgemeester en wethouders willen zo, in ieder geval tot 1 juni, de ondernemers tegemoet komen.

Want de winkeliers hebben het ook in de Neder-Betuwse dorpen zwaar door de coronacrisis. Ook zal Neder-Betuwe in deze periode coulant zijn met  parkeervergunningen en ontheffingen zodat winkelpersoneel en onderhoudsmensen dichtbij kunnen parkeren.

Als er geen sprake is van overlast voor de omgeving wil de gemeente aan ondernemers meer ruimte bieden om het afhalen en bezorgen van maaltijden makkelijker te maken. 

Bouwplannen

Maar niet alleen de winkeliers hebben voordeel van de nieuwe tijdelijke maatregelen in de gemeente. Zo kunnen vergunningsprocedures voor bouwplannen gewoon ingediend worden en waar mogelijk worden deze procedures versneld. Dat alles met de bedoeling om de economie zo veel mogelijk de ruimte te geven in deze lastige corona-tijden. 

Belasting

De gemeente gaat ook bekijken of het tijdelijk niet innen van belastingaanslagen bij ondernemers haalbaar en zinvol is. En ook worden geen leges in rekening gebracht voor evenementen die niet of slechts beperkt door kunnen gaan.

Rivierenland