Volledig scherm
De Medelsestraat in Echteld wordt aangepakt © Google Streetview

Neder-Betuwe krijgt er dertien drempels bij

Opheusden - Aannemers zijn de komende twee weken bezig om in acht straten in de gemeente Neder-Betuwe dertien drempels en drie grotere verkeersplateaus aan te leggen. Het is de bedoeling dat de wegen verkeersveiliger worden.

Uiteraard geeft de aanleg wel enige overlast voor het verkeer en zijn er omleidingsroutes. De gemeente speelt met de aanleg van de drempels in op de klacht van aanwonenden dat er vaak te hard gereden wordt op de wegen. En dat is voor met name fietsers en spelende kinderen gevaarlijk. Drempels komen op wisselende plekken in de wegen, de plateaus worden aangelegd bij kruisingen.

Kesteren

 In Kesteren wordt in vier straten gewerkt: de Nedereindsestraat, Boveneindsestraat, Hoge Dijkseweg en Bosschedreef. In Echteld komen twee drempels en één plateau op de Medelsestraat en Broekdijksestraat. In de Kalkestraat in Dodewaard blijven de werkzaamheden beperkt tot één drempel. In Opheusden komen drie drempels en één verkeersplateau in de Tolsestraat.

Steile dijk

 Als de aannemer klaar is aan de Tolsestraat gaat hij door naar de steile dijkhelling vanaf In 't Land naar de Rijnbandijk. Daar wordt, zoals deze week gemeld in deze krant, het gladde rozerode asfalt vervangen door stroef zwart asfalt.

Rivierenland