Volledig scherm
De Prins Willem Alexanderbrug. Archieffoto: Jan Rikken.

Neder-Betuwe wil Alexanderbrug doortrekken naar A12

OPHEUSDEN - Trek de Prins Willem Alexanderbrug bij Echteld door naar het noorden en sluit hem aan op de A12. Dat is wat het Neder-Betuwse college van burgemeester en wethouders betreft de beste optie voor een tweede oversteek over de Rijn.

Het andere idee, een tweede brug bij Opheusden, ziet het college niet zitten. ,,Dat is een tweede doorsnijding van ons grondgebied’’, legt loco-burgemeester Hans Keuken uit. 

Medel

Verkeerswethouder Herman Gerritsen wil het onderzoek dat nu nog loopt afwachten, maar stelt wel dat Neder-Betuwe inzet op een nieuwe ontsluiting die vanaf de brug langs Medel richting Amerongen loopt en verder naar het noorden om daar een verbinding te maken met de snelweg. Keuken: ,,Voor Medel is het ideaal, de bedrijven hebben zo een snelle ontsluiting.’’

Wisselstrook

De dichtslibbende Rijnbrug tussen Kesteren en Rhenen is al jaren onderwerp van gesprek tussen de gemeenten Neder-Betuwe en Rhenen en de provincies Gelderland en Utrecht. Vooral forenzen die in de Vallei werken, staan vaak in lange files. Momenteel wordt er onderzocht of er als tijdelijke oplossing een wisselstrook komt voor verkeer dat 's ochtends naar de Vallei gaat of dat het aantal rijstroken wordt verdubbeld naar vier. Daarnaast wordt er een quick scan gedaan naar oplossingen voor de lange termijn. Daaronder vallen de plannen voor een tweede brug.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland