Volledig scherm
De vrijwilligersprijs in Neder-Betuwe, hier de uitreiking in 2012, stierf een stille dood. © Foto Jan Bouwhuis

Neder-Betuwe wil blijk van waardering voor inwoners

OPHEUSDEN - Inwoners van Neder Betuwe die iets bijzonders doen of een heldendaad verrichtten, krijgen daarvoor binnenkort een gemeentelijke blijk van waardering. 

De gemeente broedt op een aandenken om bewoners te bedanken die iets bijzonders hebben gedaan. ,,Er zijn mensen die heel veel doen voor de gemeenschap. Maar ook mensen die een bijzondere daad verrichten’’, zegt burgemeester Jan Kottelenberg. ,,Denk aan de mensen die bij de overval in Kesteren een van de overvallers staande hielden. Die mensen verdienen een blijk van waardering.’’ Wat ze precies krijgen, is nog niet bekend. 

Blijk van waardering

Met de blijk van waardering heeft de gemeente een nieuwe prijs om bewoners te belonen. De eerder ingestelde vrijwiligersprijs stierf een snelle dood. Groot voordeel van het nieuwe initiatief is dat de gemeente niet hoeft te wachten op aanmeldingen van inwoners, maar zelf kan kiezen wie de waardering krijgt.  De gemeente Neder-Betuwe is al langer bezig met herziening van het decoratiesysteem. 

Jeugdlintje

Recent stemde de gemeenteraad in met een motie van de ChristenUnie om iets als een jeugdlintje in te stellen. Of deze jeugdonderscheiding een aparte status krijgt of dat beide ideeën worden samengevoegd, zal later blijken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland