Volledig scherm
PREMIUM
Een vuilcontainer van Avri © Foto Raphael Drent

Neder-Betuwe wil grip op Avri-tarief

OPHEUSDEN - De gemeenteraad van Neder-Betuwe wil meer grip krijgen op de tarieven die afvalinzamelaar Avri hanteert. De recente tariefsverhoging is ingrijpend voor de inwoners, zo constateert de gemeenteraad.

Quote

Ga praten met andere gemeentera­den

Stefan van Someren, wethouder Neder-Betuwe

In een unaniem aangenomen motie vraagt de gemeenteraad aan het college om voortaan eerder op de hoogte gesteld te worden van eventuele aanstaande tariefsverhogingen. Op een moment dat er nog iets aan te doen is. Wethouder Stefan van Someren kon zich wel vinden in de oproep van de gemeenteraad: ,,Maar ik adviseer u wel dringend om dan ook tijdig in overleg te gaan met  de zeven andere gemeenteraden die met Avri te maken hebben. Neder-Betuwe heeft maar één van de acht stemmen in het algemeen bestuur van de Avri, daar komen we dus niet zo ver mee als anderen niet met ons meegaan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland