De dagelijkse files voor de Rijnbrug tussen Kesteren en Rhenen.
Volledig scherm
De dagelijkse files voor de Rijnbrug tussen Kesteren en Rhenen. © Herman Stöver

Neder-Betuwe wil meer haast met maatregelen Rijnbrug

KESTEREN - Maak haast met de aanpak van de Rijnbrug tussen Kesteren en Rhenen. Die dringende oproep doen burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe aan Provinciale Staten van Gelderland. Het gaat nu niet snel genoeg, vinden ze. 

4 reacties

 • Manfred

  4 jaar geleden
  Gaat de filetraditie niet oplossen, daarvoor moet je investeren in iets anders, zoals andere zaken dan automobiliteit. Gebed zonder eind.
 • Phred

  4 jaar geleden
  Ik rijd al sinds 1988 over deze route en altijd is het moeizaam tijdens de spits. Interessant, laatste jaren, tijdens de spits mogen 40 voertuigen inclusief grote tussenruimten over de kruising vanaf de zijweg en de provinciale weg die al verstopt is 10 per beurt. Vreemd genoeg zijn er geen wegdeksensoren op het provinciale wegdeel voor het verkeerslicht net voor de brug, Hoe vaak ik heb moeten wachten, zelfs 's nachts, op geen verkeer of verkeer met grote ruimten ertussen, waar bij andere verkeerslichten het gelijk op rood staat.Misschien betalen van het geld van alle 60km/u geflits verderop.
 • Phred

  4 jaar geleden
  Vreemd... eind 2017 las ik dat in 2018 begonnen zou worden met de verbreding van de Rijnbrug (Rhenen), nu word het 6 jaar later? De fundamenten zijn nog van 1884 de toenmalige 'Amersfoort-Kesteren spoorlijn' die aansloot op de oude Betuwe-spoorlijn. Deze spoorbrug werd tijdens de 2e WO 2 keer opgeblazen. De brug in de huidige vorm werd in 1957 in gebruik genomen en is gebouwd op de fundamenten van de oude spoorbrug.  Word het niet tijd voor wat nieuws. 4 baans weg met een 2 baans weg voor alle andere verkeer incl. brommobielen en traktoren(https://www.routeyou.com/nl-nl/location/view/48178378)
 • janneke janssen

  4 jaar geleden
  En nog altijd is niet duidelijk wie dit allemaal gaat betalen.