Neder-Betuwe zet met Erben Wennemars de eerste stap naar een gezond gewicht

video / updateDODEWAARD - Wie het goede predikt, moet het goede voorbeeld geven. En zo togen ze gisteren op de fiets, skeelers of gewoon op wandelschoenen: een grote groep mensen die de gezondheid van jongeren in Neder-Betuwe wil bevorderen. Dinsdag ging het Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) officieel van start.

JOGG-Regisseur Joris Maier liep met huisarts Jeroen Jonker alle scholen en kinderdagverblijven in de gemeente af - 29 kilometer. Bij (een deel van) de estafettetocht kregen ze gezelschap van het college van burgemeester en wethouders, beleidsmedewerkers, diëtisten, jeugdverpleegkundigen en Roparunners. 

Waterkoeler

Bij de scholen werd het gezelschap ontvangen door een klas, of zelfs een hele school met leerlingen. Die ontvingen het cadeau - een waterkoeler - en deden zelf bij wijze van goede start wat oefeningen. De komende tijd inventariseert de organisatie wat er al gebeurt op de scholen en wat er nog meer aan aanbod bij moet komen om de jeugd meer te laten bewegen. Maier: ,,Dit was de start, nu gaan we door op de ingeslagen weg.’’

,,Zijn de pleinen beweegvriendelijk? Maar we kijken ook naar de omgeving van de school. Hoe veilig is de route van en naar school? Dat helpt om ouders te stimuleren hun kinderen met de fiets of lopend naar school te laten gaan.”

Volledig scherm
Leerlingen van basisschool De Bellefleur springen touwtje om meer te bewegen. © Raphael Drent

* Video van VeldersFilm

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland