Volledig scherm
PREMIUM
Een vaccinatie. © ANP

Neder-Betuwse ouders vaccineren het minst: 'Ze zijn behoorlijk ziek geweest, maar zijn nu weer fris en fruitig'

KESTEREN/OCHTEN/OPHEUSDEN - Steeds meer Nederlandse ouders laten hun kroost niet inenten tegen besmettelijke, gevaarlijke ziektes. Deskundigen maken zich zorgen over de dalende vaccinatiegraad, die in sommige wijken is gedaald tot onder de 90 procent. In Neder-Betuwe zouden de artsen een gat in de lucht springen bij zo’n percentage, want nauwelijks meer dan de helft van de kinderen wordt daar ingeënt. 

Neder-Betuwe is daarmee de minst gevaccineerde gemeente van Nederland. Voor Gerjanne Lodder (23) was het geen vraag of ze haar dochter Femke (3) en zoon Hidde (1) zou inenten. Natuurlijk doet ze dat. ,,Toen mijn moeder zwanger was, heerste er polio”, weet ze. ,,Dat was best gevaarlijk. Omdat mijn moeder niet was ingeënt, moest ze een spuit halen. Mijn vader was ook niet ingeënt en mijn ouders hebben toen gezegd: wij doen het bij onze kinderen wel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland