Volledig scherm
PREMIUM
Een vaccinatie. © ANP

Neder-Betuwse ouders vaccineren het minst: 'Ze zijn behoorlijk ziek geweest, maar zijn nu weer fris en fruitig'

KESTEREN/OCHTEN/OPHEUSDEN - Steeds meer Nederlandse ouders laten hun kroost niet inenten tegen besmettelijke, gevaarlijke ziektes. Deskundigen maken zich zorgen over de dalende vaccinatiegraad, die in sommige wijken is gedaald tot onder de 90 procent. In Neder-Betuwe zouden de artsen een gat in de lucht springen bij zo’n percentage, want nauwelijks meer dan de helft van de kinderen wordt daar ingeënt. 

Neder-Betuwe is daarmee de minst gevaccineerde gemeente van Nederland. Voor Gerjanne Lodder (23) was het geen vraag of ze haar dochter Femke (3) en zoon Hidde (1) zou inenten. Natuurlijk doet ze dat. ,,Toen mijn moeder zwanger was, heerste er polio”, weet ze. ,,Dat was best gevaarlijk. Omdat mijn moeder niet was ingeënt, moest ze een spuit halen. Mijn vader was ook niet ingeënt en mijn ouders hebben toen gezegd: wij doen het bij onze kinderen wel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kritiek op plan opheffen boemeltrein tussen Elst en Geldermalsen
    update

    Kritiek op plan opheffen boemel­trein tussen Elst en Geldermal­sen

    GELDERMALSEN / TIEL / ELST- Het plan om de treinverbinding tussen Geldermalsen, Tiel en Elst mogelijk op te heffen en te vervangen door een busbaan kan op kritiek rekenen. De Socialistische Partij in Provinciale Staten noemt het ‘een belachelijk idee’ om een treinverbinding te schrappen in een regio waar het verkeer dagelijks stil staat in files. Bij de gemeente Tiel en reizigersvereniging Rover heerst vooral scepsis.

Rivierenland