Nienke (14) redde een kind (5) uit de Waal, maar zag een man verdrinken: ‘Papa, ik heb een kindje gered’

MET VIDEODODEWAARD - Het was ongelooflijk dapper, maar ook precies dat waar haar ouders haar altijd voor waarschuwden het nóóit te doen. Met gevaar voor eigen leven stapte Nienke van Cleef (14) vorige maand de Waal bij Dodewaard in om een 5-jarig kind te redden van de verdrinkingsdood. Ze trok de kleuter op het droge en redde hem het leven, maar zag een man verdrinken. ,,Hij kwam boven, schoot onder water en kwam niet meer boven.”

7 reacties

 • Alice Hagemn

  2 maanden geleden
  Dapper en gelukkig heb je jezelf ook in veiligheid kunnen brengen.. Rivieren zijn helaas niet gemaakt om in te zwemmen, en helaas snappen veel mensen dit nog niet omdat het gevaar niet aan de oppervlakte ligt..de snelle troming en draaikolken zijn hierin het grote gevaar is zelfs voor een volwassenen niet tegenin te zwemmen.
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Top Nienke daarom blij dat mijn kleinkinderen de ene abc heeft en de andere ab.Maar het jongetje was nog te jong,voor diploma,'s.Schijnt ook dat je abc moet hebben om echt goed te kunnen zwemmen.
 • Anton Van Alphen

  2 maanden geleden
  Geweldig dapper Nienke! Goed gedaan, altijd je instinct volgen. Wel goed proberen je eigen veiligheid in de gaten te houden, en dat is je goed gelukt!
 • Frans van Raaij

  2 maanden geleden
  Super trots op jou Nienke, maar het is zeker erg voor je zijn om de man/pa? e zien verdrinken. Heel veel sterkte.
 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  Top gedaan Nienke!!