Oeps! Inwoners en gemeente schrikken van knalrode wegen in Opheusden

VIDEOOPHEUSDEN - De aanpassing van een 50-km naar een 30-km weg in Opheusden is anders verlopen dan verwacht: bewoners van In ‘t Land en de gemeente zijn geschrokken van de felle rode kleuren op de weg. 

De aanpassingen zijn door de gemeente Neder-Betuwe uitgevoerd naar aanleiding van klachten van omwonenden. Na het aanbrengen van diverse drempels en markeringen startte het verven afgelopen maandag. De gemeente schrok van het aantal meldingen over de felle kleuren en heeft beloofd actie te ondernemen. In ieder geval noemen de omwonenden het al het ‘lelijkste kruispunt van Nederland’.

‘We hebben de aannemer gevraagd om foto’s van situaties waar hij deze kleur elders heeft gerealiseerd en hoe het er nu bij ligt', schrijft de gemeente op haar website. ‘We kunnen zo beoordelen of dit dan inderdaad wel acceptabel is. Daarnaast hebben we de aannemer gevraagd wat de mogelijkheden zijn om e.e.a. qua kleur te verzachten.’

Volledig scherm
Het knalrode wegdek in Opheusden. Dit is de straat In 't Land. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland