Kerkganger leest in de Bijbel. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerkganger leest in de Bijbel. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Onderzoek naar mogelijke incest Opheusden: waarom doet de kerk dat zelf?

Vijf vragen overOPHEUSDEN - De Gereformeerde Gemeente in Nederland (GGiN) in Opheusden gaat onderzoek doen naar mogelijke incestgevallen in het dorp. Vanwaar dit onderzoek en hoezo onderzoekt de kerk dit zelf?  

16 reacties

 • Wim Timmerman

  2 jaar geleden
  God leeft zeker en zal ook eens u oordelen.Zoek God en leef! 
 • WillemW

  3 jaar geleden
  Dat de lieve heer niet bestaat blijkt wel uit het feit dat iedereen de kinderen in de kou laat staan.
 • Adriana Janssen

  3 jaar geleden
  Je bedoelt het neem ik aan goed, maar het klinkt te visueel en aangrijpend voor een slachtoffer. Ik zou liever willen dat je zou zeggen: nooit en te nimmer seksueel misbruik van een ander levend wezen.
 • Hanny Ommeren

  3 jaar geleden
  Slager keurt zijn eigen vlees. Intimidatie dat is wat er gebeurd een dominee zit de hele nacht bij een meisje thuis en praat op haar in, zodat zij maar geen aangifte gaat doen. Dit verhaal is al lang geleden maar weet het nog als de dag van gisteren. Meisje  was een collega. Wel beschadigd voor de rest van haar leven.
 • Hennie Brouwer

  3 jaar geleden
  Zo Blondie je weet het wel allemaal, blijkt. Waar wordt incest niet onder de pet gehouden? In onze directe omgeving was, een niet-kerkelijk iemand, die incest had met nicht. Maar ook niet vies was van buurmeisjes en jongens van een voetbalvereniging. Door familie, waaronder zijn zussen, jarenlang onder de pet gehouden. Kon gewoon zijn gang blijven gaan. En ze geloven nog steeds niet dat hij dit heeft uitgevreten.