Ongeval op de A15. Uit ongevallencijfers blijkt dat relatief veel ongelukken in Neder-Betuwe op de snelweg plaatsvinden.
Volledig scherm
Ongeval op de A15. Uit ongevallencijfers blijkt dat relatief veel ongelukken in Neder-Betuwe op de snelweg plaatsvinden. © William Hoogteyling

'Ongevallen liggen niet alleen aan de weg'

OPHEUSDEN - De meeste ongevallen in Neder-Betuwe hebben niet te maken met de inrichting van de weg, maar met gedrag van verkeersdeelnemers.

6 reacties

 • Wim

  4 jaar geleden
  Gemakkelijk om de schuld alleen bij "Oostblokkers" teleggen zie regelmatig bij ongelukken verkeerd of niet gezekerde lading ook door ervaren nederlandse chauffeurs
 • Henry

  4 jaar geleden
  Ongeveer de helft van de beroepschauffeurs en van de automobilisten die dagelijks veel op de weg zitten, houdt onvoldoende afstand.  
 • Gerrit Louter

  4 jaar geleden
  Ben ik niet helemaal  met je eens , in ieder geval zijn de Nederlandse truckers vaklui en moeten echt veel moeite doen om hun rijbewijs te krijgen , in tegenstelling tot die vele Oostblokkers..die het echt bij een pakje boter krijgen en ook meestal betrokken zijn bij ongevallen , en inderdaad de mobile telefoon e.d word achter het stuur te vaak ter hand genomen , maar het word ook steeds drukker , men rijd vaak te hard , dat alles bij elkaar genomen...?
 • Fred

  4 jaar geleden
  Die dingen zie je niet alleen op de A15 maar op vrijwel alle wegen. Net als de binnenbocht nemen, links langs verkeerszuilen, inhalen bij inhaalverbod enzovoort. Daarom wordt elk separaat fietspad weer begroet, dat scheelt altijd weer.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  "Voorlichting aan weggebruikers" laat me niet lachen. Zolang je hier een rijbewijs bij een pakje boter kunt krijgen dan zal het niet beter worden op de wegen. Of men is hier met totaal andere dingen bezig tijdens het rijden of men kan gewoon totaal niet rijden en daar zijn er ook heel veel van helaas.

Rivierenland