Volledig scherm
PREMIUM
AALSMEER - De Bond van Christelijke Gereformeerde Vrouwenverenigingen hield gisteren voor de 57e keer een bondsdag. Thema van de dag was "Kies dan het leven". Biblebelt © Erdee Media Groep

Ook in de Biblebelt kijken ze naar Netflix

leestipOver orthodoxe christenen bestaan genoeg vooroordelen die lang niet altijd kloppen. In Museum Catharijne Convent in Utrecht is vanaf morgen de expositie ‘Bij ons in de Biblebelt’ te bezoeken, een beeldbevestigend en-ontkrachtend kijkje in de keuken van de reformatorische gemeenschap.

De Biblebelt, een brede strook van Zeeland, dwars door Gelderland naar Drenthe waar relatief veel orthodox-gereformeerden wonen, staat centraal in de expositie ‘Bij ons in de Biblebelt’ die zondag geopend wordt in Museum Catharijne Convent in Utrecht.

In een van de expositieruimtes hangen foto’s aan de muur van twee stellen, twintigers, pas getrouwd. Ze zitten in een keurige woonkamer: nette bank, strak geschilderde muur, mooie tafel. Conservator Tanja Kootte grijpt naar een van de houten kerkstoelen met rieten zitting die in de ruimte staan.

,,’Ze hebben toch dit soort meubels?’, vroeg iemand eens aan me.’’ Een vooroordeel, zegt Kootte. ,,Die jonge mensen wonen gewoon in een eigentijds interieur. Deze foto’s ontkrachten dat beeld van somber en donker.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland