Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilliger Lia Baaij plukt peren voor een goed doel namelijk de vluchtelingencrisis op het Griekse eiland Lesbos . © Raphael Drent

Peren plukken voor vluchtelingen op Lesbos

VrijwilligerIn Rivierenland zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. ‘De Gelderlander’ zet ze in de schijnwerpers. Deze keer Lia Baaij uit Opheusden.

OPHEUSDEN - Haar hart breekt als ze de verhalen over het vluchtelingenkamp in Lesbos hoort. Lia Baaij (48) is lid van de actiecommissie van haar kerkelijke gemeente en organiseerde een perenplukactie voor Lesbos.

Afgelopen dinsdag en zaterdag werd er bij fruitbedrijf Vreening in Dodewaard door zo’n dertig mensen geplukt. ,,We organiseren deze actie al een aantal jaar”, vertelt Baaij. ,,Mensen kunnen een ochtend of middag komen plukken en per bak peren wordt er een gedeelte overgemaakt naar een goed doel.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland