Volledig scherm

Politiek Neder-Betuwe kiest voor RegioTV Tiel

OPHEUSDEN - RegioTV Tiel wordt de lokale omroep voor Neder-Betuwe. Een meerderheid van de gemeenteraad dient een amendement in waarin wordt gekozen voor deze organisatie. Daarmee gaan deze partijen in tegen het voorstel van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad besluit donderdagavond definitief.

Voor de rol van lokale omroep zijn twee gegadigden: naast RegioTV Tiel wil ook Nova Media deze functie. Burgemeester en wethouders hadden voor de laatste gekozen omdat ze daarmee een omroep exclusiever voor de eigen gemeente denken te hebben, en omdat Nova Media wel wilde samenwerken met RegioTV Tiel, maar andersom niet.

Alle fracties met uitzondering van SGP kiezen met het amendement echter voor RegioTVTiel. Een van de redenen is dat de omroep zich al heeft bewezen in het maken van tv-uitzendingen. Dat de organisatie ook in Tiel uitzendt, zien de fracties juist als voordeel: Neder-Betuwe is immers een samenwerkingsgerichte gemeente met inwoners die het ook interesseert wat er in buurgemeenten gebeurt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland