Volledig scherm
Alexander den Hartog met zijn zoontje Jens. © Raphael Drent

Predikant in opleiding

RIVIERENLANDERSKESTEREN - De dagen van Alexander den Hartog (31) uit Ochten zijn gevuld. ,,Twee dagen per week naar Amsterdam. Ik studeer theologie en volg de predikantenopleiding. Die duurt zes jaar. Ik zit nu in mijn vierde jaar. Ik geef ook twee dagen les op het Van Lodenstein College in Barneveld. Engels en een beetje godsdienst.’’

 Vandaag heeft zijn dochter naar school gebracht en past hij op zijn zoontje Jens. ,,Tussendoor probeer ik ook nog iets aan mijn auto te repareren.’’ De toekomstige predikant hoopt van harte dat Nederland ontdekt hoe mooi het is om christen te zijn. ,,Dat we meer aandacht krijgen voor de positieve boodschap die het christendom heeft. Dat lijkt wel eens te verdwijnen door alles wat er gebeurt, nu weer in Ierland, maar de boodschap zelf is echt goed.’’  

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 591.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kritiek op plan opheffen boemeltrein tussen Elst en Geldermalsen
    update

    Kritiek op plan opheffen boemel­trein tussen Elst en Geldermal­sen

    GELDERMALSEN / TIEL / ELST- Het plan om de treinverbinding tussen Geldermalsen, Tiel en Elst mogelijk op te heffen en te vervangen door een busbaan kan op kritiek rekenen. De Socialistische Partij in Provinciale Staten noemt het ‘een belachelijk idee’ om een treinverbinding te schrappen in een regio waar het verkeer dagelijks stil staat in files. Bij de gemeente Tiel en reizigersvereniging Rover heerst vooral scepsis.

Rivierenland