De burgerwacht van Neder-Betuwe.
Volledig scherm
De burgerwacht van Neder-Betuwe. © Foto Raphael Drent

Professionele burgerwachten zijn ‘failliet van onze rechtstaat’, maar worden ook toegejuicht

NIJMEGEN - Op verzoek van het CDA komt minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid mogelijk nog dit jaar met spelregels voor burgerwachten, zoals de appgroep Neder-Betuwe. 

17 reacties

 • Gerrit Louter

  3 jaar geleden
  En er is nog meer ellende onderweg...!  5000 asielzoekers extra komen eraan...!   moeten allemaal ergens wonen , leven , geld krijgen enz. enz , terwijl er voor onze kinderen voor een huurwoning  een wachtlijst van 8 jaar (of langer)  is...!  en dan nog het stikstof gedoe..! vele bedrijven staat het water tot aan de lippen , mensen met een oudere auto worden de stad..!  en hun auto uit gejaagd , bepaalde bevolking,s groepen gaan hier de dienst uitmaken..!  zijn we binnenkort te gast in eigen land..?
 • Hugo

  3 jaar geleden
  De lage straffen die de rechters opleggen aan criminelen zijn het failliet van onze rechtstaat. Daarnaast is de aanwezigheid van de politie buiten de Randstad veel te weinig, waardoor de pakkans te laag is. Gevolg lage pakkans met lage straffen, zo is ons land een paradijs voor criminelen.Logisch dat burgers zich verenigen om hun buurt veiliger te maken, hulde voor deze burgerwachten.
 • Mario

  3 jaar geleden
  het is wel toevallig dat de boeren op 2 manieren in het nieuws zijn, en ze in allebei de situaties vermeend slachtoffer zijn. En de stemming makerij wordt door de boeren veroorzaakt met hun malversaties, ze willen iedereen die anders denkt de mond snoeren. Nou zijn er toevallig mensen die e.e.a. wel snappen en er wordt zelfs op dit forum geprobeerd deze onderuit te halen. Dus deze reacties van mij hebben alles met de berichtgeving te maken, alles.
 • Wikke

  3 jaar geleden
  Stop toch met die stemmingmakerij. Ben je er trots op? Je reacties hebben totaal niks te maken met het artikel.
 • niet

  3 jaar geleden
  vooral doen...dat wordt lachen als men de gemeentegrens over racet. Snel volgende korps waarschuwen? Dukes of Hazzard.