Jan Woldberg
Volledig scherm
Jan Woldberg © Eveline Van Elk

PvdA voert actie voor vaccinatie

OPHEUSDEN - GGD-artsen die een speciaal vaccinatiegesprek voeren met jonge ouders om ze te wijzen op het belang van vaccineren. Voorlichting aan kinderen vanaf 12 jaar zodat ze weten dat ze zelf mogen kiezen voor inenten, ook als hun ouders het er niet mee eens zijn.

11 reacties

 • A.M. Berben

  4 jaar geleden
  Langzaam maar zeker komen er steeds meer barsten in het adagium dat wij in Nederland altijd maar in alles rekening moeten houden met ultra religieuze groeperingen. Me dunkt zijn uitzonderingen als deze niet meer van deze tijd sinds we allemaal veel mobieler geworden zijn en elkaar dus steeds meer gaan tegen komen. Wanneer deze groeperingen dat zelf niet willen inzien - over verantwoord rentmeesterschap gesproken - dan dient de wetgever dit gewoon op te leggen. De belangen daarvoor zijn voor te veel mensen te groot om dit maar door kleine groeperingen te laten beslissen.
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Kinderen mogen niet de dupe worden? Laten we dan vooral een hetze beginnen tegen kinderen die niet gevaccineerd zijn, omdat die zo enorm gevaarlijk voor zichzelf en de rest zouden zijn...  
 • Fred

  4 jaar geleden
  Inenten is op rationele gronden logisch en dus aan te raden. Maar sturing vanuit de politiek werkt averechts, dus GGD artsen laden het odium van onbetrouwbaarheid op zich om zich daarmee in te laten.Overigens, er wordt gesteld "Maar je stelt ook kinderen aan ernstige ziekten bloot. Ook kinderen die wel gevaccineerd zij". Hoezo kunnen gevaccineerde kinderen ziek worden waartegen zij al gevaccineerd zijn? Graag een logisch verhaal zonder propaganda over dit onderwerp, daar is het te serieus voor.
 • Josefien

  4 jaar geleden
  Ik denk dat je de ernst hiervan danig onderschat. Er kan naar mijn mening niet genoeg voorlichting worden gegeven. Kinderen mogen hier niet de dupe van worden!!
 • Jeroen Moorselaar

  4 jaar geleden
  Neder-Betuwe snel samen laten gaan met Tiel staat de SGP buiten spel en is het probleem zo opgelost.
 1. Groot aantal zonnepanelen tussen A15 en Betuweroute eindelijk in aantocht

  Groot aantal zonnepane­len tussen A15 en Betuwerou­te eindelijk in aantocht

  De politiek denkt er al jaren voorzichtig over na. En wie zelf over de A15 rijdt, peinst er misschien ook wel eens over: zonnepanelen tegen de geluidswand tussen de snelweg en het spoor van de Betuweroute. Mogelijk komt dit plan binnenkort een stap dichterbij. Nu ook ProRail en Rijkswaterstaat willen meedoen, komt er onderzoek naar de vraag of de ruimte tussen snelweg en spoor kan worden opgevuld met zonnepanelen.

Rivierenland