In buurgemeente Wageningen wappert de Regenboogvlag op 11 oktober wel, maar in Opheusden niet
Volledig scherm
PREMIUM
In buurgemeente Wageningen wappert de Regenboogvlag op 11 oktober wel, maar in Opheusden niet © Herman Stöver

Regenboogvlag wappert op 11 oktober niet op raadhuis Opheusden: ‘Ik snap het, maar vind het jammer’

OPHEUSDEN - De Regenboogvlag van de lhbtiq-gemeenschap in Nederland wappert op 11 oktober bij diverse gemeentehuizen in Nederland, maar niet in Opheusden. De gemeenteraad van Neder-Betuwse stemde daar met grote meerderheid tegen.

12 reacties

 • Robert van der Hel

  1 jaar geleden
  Waarom mogen christelijke mensen wel hun feesten vieren en waarom mogen homomannen en lesbische vrouwen geen feestdag hebben voor hun geaardheid? Ieder mens is uniek van zichzelf en homo's em lesbiennes horen NIET in hokjes te worden geplaatst In mijn schoonfamilie hebben wij ook een paar lesbiennes en ik steun heb door dik en dun omdat ik accepteer hoe ze zijn En daarbij homoseuele mensen zijn meestal nog behulpzamer en vriendelijker dan hetero's
 • Nick van der Pol

  1 jaar geleden
  @jo, ja de opmerking “ik heb homosexuele vrienden die…” ontbrak er nog aan. Ben jij het gesprek wel met ze aangegaan of hebben ze gewoon ingestemd met jouw mening en zijn er niet verder op ingegaan? Ik ken zelf ook homos. Ben er zelf een, mijn man ook en mijn vrienden ook. En zolang er mensen zijn die zich afvragen waarom de pride vlag nodig is gaan we die ophangen aan gevels van gemeentehuizen en woningen. Verdiep je zelf er eens in. In de discriminatie die hele lhbti gemeenschap ervaart
 • Jeroen Prater

  1 jaar geleden
  @Ruud Berns; Staat letterlijk in mijn bericht. Het is contraproductief. We geven mensen of groepen doorgaans enkel een groot podium als zij iets bijzonders hebben gepresteerd. Welnu, willen we LHBTI'ers zien als normaal, of als hele bijzondere mensen? Pak discriminatie/verkeerde uitlatingen/pestgedrag etc. aan op de gebruikelijke manieren, geef kinderen en immigranten voorlichting en stop verder met die kermis. Maak LHBTI tot een normaal onderdeel van de maatschappij, niet een attractie.
 • Ruud Berns

  1 jaar geleden
  Jeroen Prater, in welk opzicht hebt u er last van? Vertel.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  @Jo daar gaat het helemaal niet om, deze groep mensen wordt bewust genegeerd door de zogenaamde gelovigen. Dat is niet meer van deze tijd, het respect is ver te zoeken.