Volledig scherm
Wie wordt de nieuwe collega van SGP-wethouder Nees van Wolfswinkel (centraal op foto)? © Foto Raphael Drent

SGP Neder-Betuwe wil haar tweede wethouder niet kwijt

OPHEUSDEN - De oppositie ziet in het aanstaande vertrek van SGP-wethouder Hans Keuken een bezuinigingskans: heeft Neder-Betuwe wel vier wethouders nodig? Rudine Berends (Gemeentebelangen) en Jan Woldberg (PvdA) roepen de coalitie op om daar nog eens serieus naar te kijken.

Maar de kans dat Neder-Betuwe gaat volstaan met drie wethouders is vrijwel nihil. Nees van Wolfswinkel (SGP), Herma van Dijkhuizen (CDA) en Stefan van Someren (VVD) krijgen in januari ongetwijfeld een opvolger voor de vertrekkende wethouder Hans Keuken (SGP).

Niet alleen omdat er voor een vierde wethouder meer dan voldoende werk ligt te wachten, Al is het maar om de talloze raadsvragen van de oppositie te beantwoorden, grapte de SGP. En de groeiende samenwerking in de regio vraagt ook meer overleg. 

Acht zetels SGP

 Afzien van een tweede SGP-wethouder is gezien de zetelverdeling in de Neder-Betuwse gemeenteraad lastig uit te leggen. Van de 19 raadszetels heeft de SGP er liefst acht, de beide coalitiepartners VVD en CDA hebben er elk twee. Het vraagt dan wel heel erg veel inschikkelijkheid van de SGP om dan te volstaan met één wethouder. De komende week praat de SGP met een wethouderskandidaat.

Keuken

Hans Keuken beleefde donderdagavond zijn laatste raadsvergadering als wethouder. De Ochtenaar kreeg, ook van de oppositie, lof toegezwaaid en neemt op vrijdag 24 januari na 11 jaar wethouderschap formeel afscheid. Hij gaat aan de slag als human resource manager (zeg maar hoofd personeelszaken) bij de ruim duizend werknemers tellende FTG Holding in Kesteren, dat onder meer bekend is van Babydump en Babypark.

  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland