Volledig scherm
Het felrode kruispunt, iets verderop. © Raphael Drent

Slipgevaar op felrood asfalt Opheusden: vrachtverkeer per direct verboden

OPHEUSDEN - Vrachtwagens zijn per direct niet meer welkom op misschien wel het bekendste stukje weg van Opheusden. 

De gemeente Neder-Betuwe heeft vanwege slipgevaar een inrijverbod ingesteld voor de felrode helling tussen In ‘t Land en de Rijnbandijk. Met name bij regenachtig weer zorgt het gekleurde stuk asfalt voor gevaarlijke taferelen met vrachtverkeer. Regelmatig lukt het de zware voertuigen niet voldoende grip te krijgen om de dijk op te komen. 

Het is niet de eerste keer dat de weg het landelijke nieuws haalt. Dit voorjaar verbaasde de gemeente Neder-Betuwe met de keuze voor het felrode asfalt, wat tot veel verontwaardiging bij omwonenden leidde. Daarnaast leverde de gekscherend genoemde ‘curlingbaan’ veel aandacht op van landelijke media.

‘Veiligheid boven alles’

,,Desalniettemin lijkt het er niet op alsof de coating van het wegdek zorgt voor het slipgevaar’’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ,,Daar hebben we de afgelopen tijd onderzoek naar gedaan, zonder negatieve uitkomst. En ja, ook onder regenachtige omstandigheden is het asfalt getest.’’

Opheusden kiest nu uit voorzorg voor een tijdelijk inrijverbod, om mogelijke ongelukken te voorkomen. ,,Veiligheid gaat boven alles. Gelukkig zijn er tot op heden nog geen ongevallen bij ons gemeld op dit punt’’, sluit de woordvoerder af.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland