Volledig scherm
De Medelsestraat in Echteld. © Google Streetview

Snelheid omlaag bij Medel in Echteld

ECHTELD - De maximumsnelheid op enkele buitenwegen bij Echteld gaat omlaag. Binnenkort wordt 60 kilometer de maximumsnelheid op de Medelsestraat, Broekdijksestraat en Bredesteeg in Echteld. Nu is dat nog 80 kilometer.

De gemeenteraad had in 2018 al een verkeers- en vervoersplan vastgesteld waarin stond dat op diverse buitenwegen de snelheid omlaag zou moeten. De drie wegen die tegen het Tielse industrieterrein Medel aanliggen zijn smal en bochtig en volgens de gemeente Neder-Betuwe daarom niet geschikt om er hard te rijden. 

Aanwonenden

Met de verlaging van de snelheid komt de gemeente tegemoet aan de wensen van diverse aanwonenden van de Medelsestraat, Broekdijksestraat en Bredesteeg. Ze hadden expliciet gevraagd om maatregelen. De gemeente weet dat het niet volstaat om louter en alleen 60 kilometerborden langs de wegen te plaatsen.

Drempels

Er worden daarom ook vijf drempels in de wegen gelegd. Er komen twee kleinere drempels in de Medelsestraat en twee kleinere in de Broekdijksestraat aan weerszijden van de scherpe bocht in die weg. Op de kruising Broekdijksestraat/Medelsestraat komt een vrij hoge plateaudrempel zodat het verkeer daar nog meer dan bij de andere drempels echt af moet remmen.

Rivierenland