Volledig scherm
© Thinkstock

Snelwegoplichters troggelen Ochtenaar 200 euro af

OCHTEN/ BEUNINGEN - Snelwegoplichters hebben afgelopen week weer toegeslagen in Gelderland. Een inwoner van Ochten trapte donderdag in de gladde praatjes van de oplichters en raakte zo 200 euro kwijt.

Hij pinde het geld in Beuningen voor de mannen in de Mercedes, die het zeiden nodig te hebben 'voor benzine'. Zij hadden hem gestopt op de A15, waar de Ochtenaar reed onderweg naar zijn werk.

'Waardevol' onderpand
De werkwijze van de oplichters is hetzelfde als voorheen: zij staan langs of bij de snelweg, stoppen een auto, hangen een zielig verhaal op en weten zo geld af te troggelen van hun slachtoffer. Die krijgt iets 'waardevols' als onderpand.

iPhone
Zo heeft de inwoner van Ochten een zogenaamd 18-karaat gouden ketting gekregen; in werkelijkheid was die nep. Ook kreeg de man een iPhone aangeboden, maar die heeft hij afgeslagen. Dat is verstandig, want volgens de politie is die smartphone in de meeste gevallen gestolen.

Mercedes
In de grijze Mercedes, met het stuur aan de rechterkant, zaten volgens de gedupeerde drie mannen. Zij reden snel weg na het ontvangen van het geld. De Ochtenaar zou de volgende dag het geld terugkrijgen, maar hij heeft niets meer van hen gehoord.

Actief
De snelwegoplichters zijn al heel lang in een uitgebreid gebied actief: meldingen kwamen vorig en dit jaar onder meer van knooppunt Hoevelaken in de A28 en A1, tot knooppunten Grijsoord en Waterberg op de A12/A50 en de oprit van de A12 bij de grensovergang bij Babberich. Ook vanaf de A4, A5 en A9 zijn vorig jaar mislukte en geslaagde oplichtingspogingen gemeld.

De snelwegoplichters zijn de afgelopen jaren al op veel plekken gezien op de snelwegen rondom Ede, Arnhem en Nijmegen. Leest u dit artikel in de app, klik dan hier voor de kaart.

Rivierenland