Volledig scherm
José van Zanten, Ilse Harteman en Brenda Brugman (bestuurssecretariaat) en burgemeester Jan Kottelenberg keuren een proef van de Speld en het Jeugdlintje die zijn ontworpen en uitgevoerd door goudsmid Wilco van den Blink uit Kesteren. © 3JetFotografie/Gemeente Neder-Betuwe

Speld en jeugdlintje voor bijzondere prestaties in Neder-Betuwe

OPHEUSDEN/KESTEREN - Met de Neder-Betuwe Speld en het Jeugdlintje Neder-Betuwe gaat de gemeente Neder-Betuwe met ingang van het komend jaar op een nieuwe manier de waardering onderstrepen voor een bijzondere prestatie of werkzaamheden voor de gemeenschap. 

De gemeenteraad stemde hier donderdagavond unaniem mee in. Personen kunnen hiervoor worden voorgedragen.

Jeugdlintje

De bestaande Vrijwilligersprijs verdwijnt hierdoor. Twee nieuwe symbolen liggen klaar voor de personen die de waardering verdienen. Een verzilverd boomblad als draagspeld en een medaille met lint. De Neder-Betuwe Speld is voor personen van 24 jaar of ouder. 

Goudsmid

Voor het Jeugdlintje komen jongeren tot en met 23 jaar in aanmerking. Het kan trouwens ook gaan om mensen van buiten de gemeente die betrokken zijn bij een vereniging of organisatie binnen de gemeente of die iets bijzonders doen voor de gemeenschap van Neder-Betuwe. Op de website van de gemeente staat aangegeven hoe iemand voorgedragen kan worden.

De nieuwe onderscheidingen en jeugdlintjes zijn ontworpen en gemaakt door goudsmid Wilco van den Blink uit Kesteren.

Rivierenland