Aly Mijnheer (links) en Margreet Willemsen op de algemene begraafplaats in Dodewaard, waar één van de drie gedenkbomen voor doodgeboren baby’s en een foetushof moeten komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Aly Mijnheer (links) en Margreet Willemsen op de algemene begraafplaats in Dodewaard, waar één van de drie gedenkbomen voor doodgeboren baby’s en een foetushof moeten komen. © Raphael Drent

Stil geboren baby Anne ging met de huisarts mee, nu kan moeder Margreet haar toch een plekje geven

Een miskraam heeft altijd forse emotionele impact, onafhankelijk van hoelang de foetus of embryo al gedragen is. ,,Bij een miskraam van een voldragen baby heb je een ‘compleet mensje’ dat je kunt begraven. Bij vroeggeboortes tot 24 weken heb je geen plek om te herdenken en te begraven”, zegt Aly Mijnheer uit Ochten. 

2 reacties

  • Maarten Van Herwaarde

    1 jaar geleden
    Stil geboren baby's. Gelukkig dat daar nu aandacht voor is. Mijn moeder heeft er haar hele leven mee geworsteld
  • A.E.M. van Gend

    1 jaar geleden
    Mooi Initiatief, in Boxmeer is zo'n zuil er ook een aantal jaren. Ons dochtertje, voldragen, kwam ook dood ter wereld. We mochten het nooit zien en mijn man mocht niet eens bij de bevalling blijven. Twee jaar later werd ons zoontje geboren, had darmafwijking en syndroom van Down. Had op dag 8 al een stoma, is op dag 13 nogmaals geopereerd en dag er na overleden. We mochten NOOIT bij hem, enkel door 2 glazen wanden naar hem gaan kijken, hij woog 7,5 pond.