Streep door 'Toren van Babel’ in Opheusden...of niet?: ‘Het past niet in deze wijk’

OPHEUSDEN - De gemeenteraad heeft een dikke streep gezet door een aanvraag voor de bouw van een woontoren aan de Nannenbergstraat in de Opheusdense nieuwbouwwijk Herenland. Maar projectontwikkelaar Vabo heeft er alle vertrouwen in dat de rechter de bouw van deze 'Toren van Babel', zoals het project in Opheusden al genoemd wordt, wel mogelijk gaat maken.

Tijdens een voorbereidende raadsbijeenkomst had wethouder Nees van Wolfswinkel al gezegd dat het college niet mee wil werken aan het plan. En de gemeenteraad bleek dat donderdagavond, zonder discussie, unaniem met het college eens.

‘Hoort hier niet thuis’

Het ontwerp van de nieuwe woontoren in Opheusden
Volledig scherm
Het ontwerp van de nieuwe woontoren in Opheusden © Gemeente Neder-Betuwe

Van Wolfswinkel: ,,Om te beginnen vinden we dat het plan absoluut niet thuishoort in deze wijk waarin vooral eengezinswoningen staan. Het past niet in het landelijke karakter van de wijk.’’ En ook het nieuwe bestemmingsplan biedt er geen ruimte voor.

De acht verdiepingen tellende woontoren zou het hoogste woongebouw in de gemeente Neder-Betuwe worden. In de wijk Herenland is één ander appartementencomplex te vinden, dat gebouw telt vier bouwlagen. De raadsfracties vinden allemaal dat acht bouwlagen op die locatie ondenkbaar is en omwonenden gaven in deze krant al eerder aan er ook helemaal niet blij mee te zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland