Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Alassal (61) en schoonzoon Salem Alali (29) in de keuken van de woning aan de Goudreinet in Dodewaard, waar de avond ervoor een brandbom tegen de gevel werd gegooid. © DG

Syrisch gezin uit Dodewaard opnieuw op de vlucht na brandbom tegen gevel: 'We voelen ons niet meer veilig’

DODEWAARD - Het Syrische gezin dat maandagavond is getroffen door een brandbom tegen de gevel van hun woning, is het dorp Dodewaard ontvlucht. ,,We voelen ons hier niet meer veilig”, zegt de hevig geschrokken vader van het gezin, Mohamed Alassal (61).

Ze zijn op van de spanning, de Syrische gezinsleden die maandagavond een molotovcocktail tegen de gevel kregen. De hele nacht zijn ze opgebleven, bang voor nog een incident.

,,Bij elke koplamp die naar binnen schijnt, bij elke harde windvlaag buiten, schrikken we weer”, zegt Salem Alali (29), de schoonzoon die maandagavond met zijn vrouw bleef eten in het huis aan de Goudreinet in Dodewaard.

  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland