Volledig scherm
PREMIUM
Trouwen van huis uit wordt ook in Neder-Betuwe voortaan mogelijk. © ANP

Thuistrouwen mag ook in Neder-Betuwe

OPHEUSDEN/DODEWAARD - In huiselijke kring een huwelijk laten voltrekken is binnenkort ook mogelijk in de gemeente Neder-Betuwe. Tevens verruimt de gemeente de regels voor het trouwen op het gemeentehuis, maar worden ook sommige kosten sneller in rekening gebracht. 

In vrijwel alle gemeenten in Nederland is het de afgelopen twintig jaar mogelijk geworden om niet alleen op het gemeentehuis maar ook in een aantal vooraf aangewezen locaties - doorgaans ‘romantische’ horeca - het jawoord te geven. Ook thuistrouwen raakt steeds meer ingeburgerd en Neder-Betuwe wil daar nu, na diverse verzoeken van stelletjes, mogelijkheden bieden. In een gemeente als Nijmegen is zoiets al sinds eind 1999 mogelijk. In Neder-Betuwe kan sinds 2002 al wel op enkele horecazaken worden getrouwd, zoals De Engel in Dodewaard. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland