Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twaalf boetes voor jongeren in Neder-Betuwe die samenscholen, Rivierenland en Vallei verder rustig

In Neder-Betuwe werden zaterdagavond twaalf boetes uitgedeeld aan jongeren. Zij negeerden waarschuwingen van handhavers en doken in een dorp verderop weer samen op.

,,Overdag zie je geen jongeren op straat, maar 's avonds zoeken ze elkaar op. Ze hebben behoefte aan contact’’, concludeert de woordvoerder van de gemeente Neder-Betuwe. 

De jongeren hingen met te grote groepen op straat. Sommigen van hen werden na een waarschuwing opnieuw in de kraag gevat in een dorp verderop. ,,Als een waarschuwing wordt genegeerd, volgt een boete’’, aldus de woordvoerder.

Naast twaalf boetes, werden in Neder-Betuwe ook acht waarschuwingen uitgedeeld aan jongeren. 

Algemeen beeld: rustig

In Tiel spreekt men van enkele waarschuwingen en ‘amper verbalisaties’. In West Betuwe waren boetes niet nodig. 

Ook in Buren kon het zonder boetes. Burgemeester Jan de boer van Buren is tevreden met de gang van zaken. Hij beseft dat écht binnenblijven nu een opgave is. ,,Het gebeurt wel, er zijn weinig kinderen op straat, maar ik snap ook dat mensen even naar buiten willen. Zelf heb ik ook gewandeld. En je merkt dan dat mensen echt rekening met elkaar houden.Heel goed.’’ In zijn gemeente werd wel gewaarschuwd, maar niet beboet: ,,Plekken die normaal druk zijn worden gemeden en mensen gaan niet opzettelijk tegen de richtlijnen in.’’

Markt Ede

Hoewel veel mensen even de buitenlucht opzochten, bleef het rustig in Rivierenland en de Gelderse Vallei. In Wageningen werden enkel twee mensen bekeurd omdat zij op een afgesloten sportpark liepen.

De markt in Ede, vorige week nog abrupt beëindigd door de burgemeester, verliep rustig. Drie bekeuringen werden uitgedeeld voor fout parkeren. Dat gebeurde langs de N224, waar een tijdelijk verbod geldt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. DFS volgend seizoen definitief vierdeklasser

    DFS volgend seizoen definitief vierdeklas­ser

    OPHEUSDEN - De wens van voetbalvereniging DFS komt uit: de eersteklasser degradeert in één klap naar de vierde klasse. Normaal moeten clubs dat traject via opeenlopende degradaties afleggen. Bijna twee maanden geleden trok het bestuur van de Opheusdense club definitief de stekker uit het prestatievoetbal. Een verzoek bij de KNVB om na de zomer in de kelderklasse uit te komen, is nu door de bond toegezegd. Door de terugtrekking komt er in onderliggende klassen ruimte voor promotie.

Rivierenland