Volledig scherm
© William Hoogteyling

Uitbreken asfalt geeft nachtelijke herrie rond de Rijnbandijk

OPHEUSDEN - Het belooft komende maandag op dinsdag een rumoerig nachtje te worden voor de inwoners van Opheusden. Er wordt die nacht gewerkt aan de Rijnbandijk ter hoogte van het dorp en dat gaat, zo meldt waterschap Rivierenland, ongetwijfeld met overlast gepaard.

Er wordt dan gewerkt aan het frezen en uitbreken van het asfalt op de dijk en daarvoor zullen vrachtwagens af en aan rijden, zullen er trillingen zijn en is extra verlichting van de doorgaans donkere dijk onontbeerlijk. Maar na die nacht is het grootste leed voor de Opheusdenaren geleden.

Nieuwe dijk
De dijk, die in 1995 tijdens de laatste hoogwatercrisis niet al te sterk bleek, is deels verlegd en vooral versterkt. Dinsdagochtend is de asfalt-aansluiting van de oude met de nieuwe dijk, ter hoogte van Rijnbandijk 47, klaar.

Reconstructie
In de loop van januari en februari wacht nog een laatste klus rond de dijk in Opheusden. Dan wordt gewerkt aan de reconstructie van de kruising Dorpsstraat-Rijnbandijk. De Rijnbandijk is dan wel beschikbaar voor doorgaand verkeer.

Rivierenland