De brug van Rusland naar de Krim.
Volledig scherm
PREMIUM
De brug van Rusland naar de Krim. © REUTERS

Verdachten aanleg Krimbrug hangen zware straffen boven het hoofd

NIJMEGEN - Aan de vooravond van de opening van de Krimbrug wordt duidelijk dat mogelijk zeven Nederlandse bedrijven meegewerkt hebben aan dit omstreden prestigeproject van de Russische president Poetin. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak. Maar wat hangt de verdachte bedrijven boven het hoofd? En wat hebben ze verkeerd gedaan?

14 reacties

 • WiseNose

  3 jaar geleden
  Een heel onderzoek en er hangen zware straffen boven het hoofd?! Wat hebben ze geleverd dan? Een anti EU raket installatie systeem of zo iets? En dat om wat politieke onenigheid... 
 • piet janssen

  3 jaar geleden
  Dit alles omdat een paar halvrgare politiek leiders iets van Poethin vinden! Nederlandse bedrijven mogen niets, maar de Russen mogen wel alle voetbalclubs overnemen!
 • Enspijk

  3 jaar geleden
  Krom.De Krim is Russisch, dat was het al eeuwen.Maar mensen kennen de geschiedenis niet.
 • Vrijdenker

  3 jaar geleden
  De annexatie van de Krim is volledig legaal verlopen, dit in tegenstelling tot de coupe in Oekraïne dat kort daarna, ondanks het nog lopende onderzoek betreffende MH17, legermateriaal kreeg van Nederland. Nederland is gewoon een vies achterbaks meelopertje van de Britten en Amerikanen, altijd al geweest, zie het Venlo Incident van 9-11-1939.
 • HermanEinfach

  3 jaar geleden
  Wat een hypocriete politiek. Maar wel profiteren van het Russische gas. !!!!

Rivierenland