Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Pixabay, bewerking ADR

Vermeende dief eist 7500 euro na tonen beelden op Facebook: 'Ik durf het dorp nauwelijks in’

OPHEUSDEN - Sta je opeens met je kop op Facebook, als mogelijke dief van een set kostbare BMW-banden. Het overkwam een 21-jarige man uit Lienden, die door Damcon - een bedrijf uit Opheusden dat boomkwekerijmachines verkoopt - op sociale media werd gelinkt aan een bedrijfsinbraak. Ten onrechte, bezweert de man. Hij eist nu een schadevergoeding van 7500 euro.

Maandag kwam de kwestie voor bij kortgedingrechter in Arnhem. De kern van de zaak: hoe verhoudt de vrijheid van meningsuiting zich tot het recht op een persoonlijke levenssfeer, of simpelweg privacy? Bepaald geen uitgemaakte zaak, bleek eens te meer in de rechtszaal. 

De feiten: in de nacht van 20 op 21 september braken twee mannen in bij Damcon. Ze gingen ervandoor met meerdere spullen, waaronder een set dure banden van het merk BMW. Camerabeelden registreerden de inbraak, maar waren niet scherp genoeg om gezichten te herkennen.

Beelden van de inbraak op Facebook
Volledig scherm
Beelden van de inbraak op Facebook © DG

Marktplaats

Een medewerker van Damcon zag twee dagen na de inbraak een set BMW-velgen op Marktplaats staan. Aangeboden vanuit Lienden, vlak bij Opheusden. 

,,We konden meteen vaststellen dat het om identieke banden ging", vertelde de medewerker in de rechtszaal. ,,Daarop besloten we samen met de politie contact op te nemen met de verkoper.”

Quote

We hebben in ieder geval ernstige twijfels bij zijn verhaal. Daarop besloten wij, in overleg met de wijkagent, een foto van hem op Facebook te plaatse

Medewerker Damcon
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland