Volledig scherm

Vertraging besluit lokale omroep Neder-Betuwe

OPHEUSDEN - Het Commissariaat voor de Media wijst voorlopig geen lokale omroep aan voor Neder-Betuwe en Tiel. Nu RegioTV Tiel ook voor Buren in de race is, wil de organisatie één besluit nemen over alle drie gemeenten tegelijk.

RegioTV Tiel is door zowel Tiel als Neder-Betuwe al voorgedragen als lokale omroep. Beide gemeenten moeten een nieuw besluit nemen over de vraag of ze een lokale omroep willen die ook Buren gaat doen, zegt een woordvoerder van het Commissariaat voor de Media. ,,Het maakt namelijk wel uit of jouw lokale omroep ook een andere gemeente erbij doet. Dat heeft invloed op de aandacht die er is voor je eigen gemeente, en het kan ook het programma-aanbod veranderen. Misschien willen ze in Buren iets wat in de andere gemeente niet aansluit.’’

Alvast beginnen

Wat Riny ter Haar van RegioTV Tiel betreft heeft dat geen invloed op het aanbod voor de kijkers in Neder-Betuwe en Tiel. In de laatste gemeente was het bedrijf al de lokale omroep en in Neder-Betuwe geven de meeste kabelaanbieders RegioTV Tiel door, zegt hij. ,,Officieel moet er nu nieuwe goedkeuring plaatsvinden, maar wij gaan wel alvast beginnen.’’'

Of RegioTV Tiel inderdaad de voorkeur van Buren heeft als lokale omroep, is nog de vraag. De gemeente werd altijd bediend door RTV Betuwe, die gefuseerd is met SRC tot de regio-omroep SPO-BCVW. Deze wil in Buren blijven uitzenden. 

Misverstand

Wat de gemeente was dat prima, maar een paar dagen voor de gemeenteraadsvergadering bleek er ook een aanvraag van RegioTV Tiel te liggen. Volgens Ter Haar is de aanvraag al veel eerder gedaan, maar is die door een misverstand blijven liggen bij het Commissariaat voor de Media. 

Deze organisatie gaat nu in gesprek met de omroepen over wat er verder moet gebeuren. Normaal als er twee gegadigden zijn voor de functie van lokale omroep, moet de gemeente haar best doen de twee te laten samenwerken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland