Vlakbij de Oude Duikenburg is al een oprit aangelegd naar de Waalbrug. Ook zonnevelden erbij wordt SGP en CDA te veel op deze plek
Volledig scherm
PREMIUM
Vlakbij de Oude Duikenburg is al een oprit aangelegd naar de Waalbrug. Ook zonnevelden erbij wordt SGP en CDA te veel op deze plek © William Hoogteyling

Verzet tegen zonneveld rond Oude Duikenburg: ‘Dit moeten we niet willen’

ECHTELD - Energieproducent Vattenfall wil twee zonneparken aanleggen bij Echteld. Tegen één van die locaties, rondom Hotel de Oude Duikenburg, is verzet ontstaan. SGP en CDA, die samen een nipte meerderheid vormen in de gemeenteraad van Neder-Betuwe, steunen dat verzet.

7 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Je kunt het vergelijken met de accu's in elektrische auto's.In het begin waren het grote accu's en kon je er maar 250 kilometer mee rijden.Nu zijn ze veel compacter en kun je er 450 kilometer mee rijden.Hetzelfde zien we dadelijk met de verouderde windmolens en zonnepalen.Over 10 jaar worden die dingen niet meer gebouwd en vervangen door andere systemen.
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Zonnepanelen en windmolens zijn uitvindingen van 25 jaar geleden.De techniek staat niet stil... dadelijk komen er nieuwe systemen die compacter zijn en meer energie leveren. Het zou zonde zijn als we over 10 jaar de windmolens en zonnevelden weer gaan afbreken.
 • Verkoopster

  2 jaar geleden
  Wonen nog meer mensen in het beoogde gebied, die NIET refro zijn!
 • Hugo

  2 jaar geleden
  De Dukenburg is HET "refo" hotel-restaurant in Echteld. Ik denk dat daarin meer de reden van protesteren van SGP en CDA ligt. Want bij de Dukenburg is weinig natuur in de buurt, dus dat kan niet de reden zijn.
 • Voetenbank

  2 jaar geleden
  De Betuwelijn, de snelweg A15, een aantal windmolens, er is weinig natuurschoon meer over nabij Echteld. 

Rivierenland