In donkergroen aangegeven de locatie voor Fructus aan de westkant van Dodewaard
Volledig scherm
In donkergroen aangegeven de locatie voor Fructus aan de westkant van Dodewaard © Gemeente Neder-Betuwe

Vijfhonderd belangstellenden voor nieuwe woonwijk Dodewaard

DODEWAARD - Liefst vijfhonderd mensen willen op de hoogte gehouden worden over de vorderingen van de nieuwe woonwijk Fructus aan de westzijde van Dodewaard. Na de zomer worden de eerste van de uiteindelijk tachtig woningen gebouwd.

Dodewaard wacht met smart op de woningen, zo blijkt uit de massale belangstelling. En er heeft niemand bezwaar aangetekend tegen de bouwplannen. Vanwege de coronacrisis zijn grote informatie- of verkoopbijeenkomsten momenteel niet toegestaan. 

Vandaar dat de meeste informatie nu digitaal verstrekt wordt. Het terrein, een vroegere boomgaard, wordt nu bouwrijp gemaakt. De verkoop gaat nog voor de zomer beginnen. Gezien de massale belangstelling lijkt niets een start van de bouw in september in de weg te staan.

Bouwrijp

Met het bouwrijp maken van de grond tussen de bebouwde kom van Dodewaard en de nieuwe westelijke rondweg is inmiddels begonnen. Er is al jaren niet gebouwd in Dodewaard (bijna 4.400 inwoners). Er is veel variatie qua woningtypes. Zo komen er tussenwoningen, hoekwoningen en (levensloopbestendige) seniorenwoningen, zowel koop als huur. Wie belangstelling heeft kan zich inschrijven via fructusdodewaard.nl. 

Deze maand komen de eerste schetsen online en worden ook prijzen bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat de wijk in drie fases gebouwd gaat worden. Eerdere nieuwbouwprojecten in Neder-Betuwe (Casterhoven Kesteren, Triangel Ochten en Herenland Opheusden) hebben geleerd dat de bouwfases elkaar snel opvolgen vanwege de grote belangstelling.

Rivierenland