Volledig scherm
© Thinkstock

Volop plannen voor veerhaven Ochten

OCHTEN - Architectenbureaus en recreatie-ondernemers zien brood in de recreatieve toekomstplannen voor de aloude veerhaven van Ochten. De ideeën variëren van heel klein (wat bankjes langs de rivier) tot heel groot (een kabelbaan over de Waal).

Het is sinds 1974, toen de grote veerpont Ochten-Druten uit de vaart werd genomen, stil in en rond de oude veerhaven van Ochten. Maar dat moet veranderen. 

Horeca

De provincie, de gemeenten Neder-Betuwe en Druten en waterschap Rivierenland zochten naar ondernemers met visie en investeringskracht om mee te denken. Acht partijen meldden zich, van lokale architectenbureaus tot landelijke spelers in de wereld van recreatie en grondverwerking. Daarnaast meldden zich ook twee horeca-ondernemers. 

Combinatie

De inrichting van de omgeving moet volgens hen niet alleen natuurlijk zijn (met eventueel nevengeul en vogelobservatiepunten), er moeten ook meer mogelijkheden zijn om te ontspannen en te sporten. Er wordt gedacht aan een (natuur)camping langs de Waal, mooie plekken voor campers en misschien een hotel. 

Er zijn suggesties aangedragen voor een drijvend zwembad, zeil- en kano-faciliteiten en een schaatsbaan. Een botenhelling om (speed)boten te water te kunnen laten zien sommigen ook wel zitten. De basis in alle ontwikkelingen is wel een combinatie van een informatie- of waterbelevingscentrum en horeca. 

Rivierenland