Volledig scherm
© Roland Heitink

Vrachtwagen dreigt in Linge te vallen bij Dodewaard

DODEWAARD - Hulpverleners hebben maandagavond voorkomen dat een vrachtwagen bij Dodewaard in het water van de Linge zou vallen. De truck reed op een onverharde weg langs de Linge toen hij in de zachte berm terecht kwam en dreigde te kantelen.

Het gevaarte is in eerste instantie met enkele banden vastgelegd aan een hek om te voorkomen dat het zou kantelen. Later in de nacht is een bergingsbedrijf ter plaatse gekomen. Die heeft de vrachtwagen met een rupskraan weten recht te trekken.

De vrachtauto is vervolgens verplaatst naar een veilige plek elders in de buurt.

Overnachting
De vrachtwagenchauffeur reed maandagavond op die plek omdat hij de volgende ochtend in de buurt moest zijn om zijn vrachtwagen te laden bij een boomkwekerij. Hij was rond 23.00 uur op zoek naar een plek om zijn vrachtwagen te parkeren voor een overnachting.

Bij het sturen kwam de chauffeur met zijn voertuig in de zachte berm terecht. Daar dreigt de vrachtwagen nu verder te kantelen.

Lastig
Het gevaarte stond geparkeerd op een doodlopende weg, waardoor het voor de hulp- en bergingsdiensten lastig was bij de truck te komen.

Rivierenland