Vaarverkeer op de Maneswaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaarverkeer op de Maneswaard. © Foto Raphael Drent

Watersporters in actie tegen afsluiten recreatieplas: ‘Houd Maneswaard open’

OPHEUSDEN/WAGENINGEN - Watersporters uit de regio verzetten zich stevig tegen de maatregelen rond recreatieplas Maneswaard bij Opheusden. Een petitie tegen de afspraken die de gemeenten Wageningen en Neder-Betuwe hebben gemaakt over de plas is na drie dagen ruim 700 keer ondertekend.

7 reacties

 • Kapitein

  3 jaar geleden
  ps. De petitie staat nog open op petitie.nl. We laten het gat toch niet volstorten, ik bedoel ontdiepen,  zoals bij de Arnhemse Rosandepolder is gebeurd? Daar durf ik niet meer te zwemmen!
 • Kapitein

  3 jaar geleden
  Recreant met motorboot (niet harder dan 15km)Goed voor het milieu en diversiteit? Wat een smoes. Het gat heeft al verschillende dieptes en flauw oplopende kanten. Opnieuw inrichten gaat het echt niet beter van worden voor niemand niet, behalve voor iemand zijn portemonnee misschien. Wat meer toezicht door bevoegd gezag is het enige waar we om vragen. Hard varen mag daar toch al niet volgens het Rijnvaart Politie Reglement. Daar is dus geen extra verbod o.i.d voor nodig.
 • Biker

  3 jaar geleden
  Verontdiepen kan gunstig uitpakken voor watervogels, echter met de stoffen die gedumpt gaan worden kun je je afvragen of dit nou echt een vooruitgang is voor de natuur. Waarschijjnlijk niet. Afsluiten v/d plas heeft grote gevolgen voor het onderwaterleven op de plas. Ik vis daar regelmatig en er zit een gevarieerde visstand op het gat waarbij veel vissen gebruik maken van de mogelijkheid om er in en uit te zwemmen. Dit is puur een financiele kwestie waar recreatien, sportvissers en watersporters weer een plek verliezen waar ze terecht kunnen. Wat een k...beleid in NL!
 • Biker

  3 jaar geleden
  Veiligheid vergroten? Goed voornemen maar dan moet je misschien de speedboten en jetski's een keer verbaliseren ipv deze radicale stap. Nu ga je de plas verondiepen en afsluiten. Dat rijkswaterstaat dit een goed idee vind is wel logisch want met dat verondiepen dmv allerlei meuk gaat een hoop geld gemoeit. Dit is vele andere zandputten stopgezet i.v.m. giftig slip, plastic, en zeer vervuilde grond die gestort werd. Echt een heel natuurlijke en groene gedachte zit hierachter...
 • Brouwer

  3 jaar geleden
  Verontdiepen. Wat een woord. Ofwel dumpplek voor allerlei vervuld slib en alles wat erbij hoort. Niks natuurontwikkeling maar vervuiling.