Volledig scherm
Aanrijding voetgangers in Dodewaard. © Tom Hessels

Werkstraf voor aanrijden voetgangers en doodrijden hond

DODEWAARD - Een 43-jarige man uit Dodewaard is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur voor het aanrijden van twee voetgangers in de berm van de Welysestraat in zijn woonplaats, op 17 september vorig jaar. Ook mag de man een half jaar niet meer autorijden, zo heeft de rechtbank vrijdag besloten.

De voetgangers, een man van 60 en vrouw van 65 jaar oud uit Nieuw-Vossemeer, raakten daarbij zwaargewond. De hond waarmee zij wandelden overleed enkele dagen later als gevolg van het ongeval.

Half jaar voorwaardelijk
De opgelegde werkstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM) tijdens de zitting twee weken geleden. Echter heeft de rechtbank de rijontzegging van de man wel verlengd. Het OM had een rijontzegging geëist van zes maanden, maar de rechtbank heeft hier een half jaar voorwaardelijk aan toegevoegd.

Motiveren
Daarmee wil de rechtbank de man 'extra motiveren om voorzichtig en oplettend te rijden en zich te houden aan de verkeersregels'. De rechtbank vindt daarnaast dat de eis van het OM 'onvoldoende de ernst en omvang van het ongeluk tot uitdrukking' brengt.

Rivierenland