‘Wij kunnen de 1,5 metervakantie in Rivierenland prima realiseren’

INTERVIEWNee, namen noemt hij niet. Dat zou het vertrouwen schaden dat ondernemers in hem hebben. Maar directeur Richard de Bruin van Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland weet dat er toeristische bedrijven zijn die op omvallen staan. En toch ziet hij ook volop kansen in deze coronatijden.

Richard de Bruin: ,,Het gaat niet overal slecht. Bed & Breakfast draait prima, veilig op jezelf op vakantie is in trek.
Volledig scherm
Richard de Bruin: ,,Het gaat niet overal slecht. Bed & Breakfast draait prima, veilig op jezelf op vakantie is in trek. © Foto Raphael Drent

Er komt een nieuwe slogan om toeristisch Rivierenland in de markt te zetten. ,,Binnenkort wordt de campagne ‘Je voelt je thuis in... Rivierenland‘ gelanceerd’’, zegt Richard de Bruin.

,,Om mensen erop te wijzen dat in deze benarde coronatijden juist Rivierenland een mooie en geschikte regio is om je binnenlandse vakantie te vieren. Ik geloof in onze kansen.’’

Derde pijler
De Bruin is de eerste en enige directeur van Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland. In 2004 besloten gemeenten in Rivierenland om de witte vlek die Rivierenland was in toeristisch Nederland. in te kleuren en sindsdien trekt De Bruin de kar. 

Inmiddels is toerisme en recreatie de derde pijler geworden onder de economische ambities van Rivierenland, na agribusiness en logistiek. Juist nu de wind in de zeilen lijkt te komen, treft de coronacrisis het toerisme hard. 

Wist u meteen, corona wordt een probleem?
Richard de Bruin: ,,Zoals zovelen dacht ik eerst aan een soort griep. Maar al snel viel het kwartje. Nog voordat premier Rutte zijn alarmerende eerste persconferentie hield, hadden wij onze startbijeenkomst van het toeristisch seizoen al afgeblazen.

Opeens dacht ik: ruim tweehonderd man in een zaal, tout toeristisch Rivierenland bijeen, dat kan niet. Veel te gevaarlijk, stel dat het virus er rond zou waren...’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland