Wijkagent over graffiti ‘incest’ op rotonde Opheusden: ‘Smaad en laster’

video | updateOPHEUSDEN - De rotonde aan de Dodewaardsestraat in Opheusden is beklad met het woord ‘incest’. Wijkagent Gerrit Langerak schrijft op Instagram dat de ‘buitengewoon grievende tekst’ zaterdagavond is aangebracht. 

Langerak roept getuigen op zich te melden. ‘Hoe enorm schadelijk is de uitwerking hiervan voor álle dorpelingen. Smaad en laster.’ Het woord verwijst mogelijk naar een onderzoek naar incest dat een kerk in Opheusden onlangs is gestart.

Volledig scherm
Iemand heeft op de rotonde op de Dodewaardseweg in Opheusden het woord incest gespoten met verf. © Politie

De rotonde is geadopteerd door Tree Centre Opheusden (TCO), een samenwerkingsverbond van verschillende bomenkwekers uit de regio.

Voor tweede keer beklad
,,Ik kreeg vanochtend een appje dat de rotonde was beklad”, zegt Björn Kohlmann van TCO. ,,Ik heb direct opdracht gegeven over de graffiti heen te verven. Dat is inmiddels gebeurd.”

De rekening voor het vandalisme komt op het bordje van Tree Centre Opheusden. ,,Jammer dat de rotonde door vandalen wordt misbruikt", zegt Kohlmann. ,,Het is de tweede keer in anderhalf jaar tijd. De vorige keer was er iets op geklad dat gericht was tegen de politie.” 

Volledig scherm
Iemand heeft op de rotonde op de Dodewaardseweg in Opheusden het woord incest gespoten met verf. © DG

Rivierenland