De windturbines links - aan de zuidzijde van de A15 - zijn veel minder betwist dan die rechts, aan de noordzijde. Daarom hoopt Maatschap Betuwemolen, dat de zuidturbines wil bouwen en exploiteren, toch op een snelle vergunning door de gemeenten Neder-Betuwe en Overbetuwe.
Volledig scherm
PREMIUM
De windturbines links - aan de zuidzijde van de A15 - zijn veel minder betwist dan die rechts, aan de noordzijde. Daarom hoopt Maatschap Betuwemolen, dat de zuidturbines wil bouwen en exploiteren, toch op een snelle vergunning door de gemeenten Neder-Betuwe en Overbetuwe. © adviesbureau Bosch en Van Rijn

Windturbinebouwers zuidzijde A15: laat ons met spoed voorgaan

Het bedrijf Betuwemolen vraagt aan de gemeenten Neder-Betuwe en Overbetuwe of het voorrang mag krijgen met zijn plan om aan de zuidkant van de A15 tussen Andelst en Dodewaard vier windturbines te bouwen. 

6 reacties

 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  @ Gerard Schuurman. Ook jij laat je in de maling nemen door de groene gemeenspelers. Het netwerk dat nodig is om de groene stroom van de windturbines op zee aan land te krijgen wordt betaald door de overheid. Dat is dus verborgen subsidie.
 • Gerard Schuurman

  4 maanden geleden
  Bij windmolen op zee meer vermogen én geen subsidie nodig. Hoe onlogisch is dan een windmolen op land. Gevolg van windmolen op land is dat energiebelasting nodig is voor onrendabele top dekking i.p.v. dit te gebruiken echte innovatieve energie zaken. Politiek is op dit punt behoorlijk de weg kwijt.
 • pam

  4 maanden geleden
  Lijkt me heel goed om te redeneren van wat (deels) wel kan in plaats van het geheel daardoor niet te realiseren. Uiteindelijk moeten er toch molens komen om op langere termijn droge voeten te houden en genoeg energie.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  En maar doordrammen over die dingen. Het moet wel aardig wat overheidsgeld opleveren.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Er wordt zo gruwelijk veel verdiend aan die windmolens dat er een geluidsscherm van 2 kilometer makkelijk af kan.

Rivierenland